Kedves Szülők, Cserkészek, Kiscserkészek!

Szeretettel köszöntök mindenkit a cserkészév kezdetén, remélem mindannyiótoknak nagyon kellemesen telt el a nyár! A nyár  egy nagyon forgalmas, cserkészprogramban dűs, két hónap volt!

Július eleján Táma három hetet töltött a hagyományos Magyarországi OV Túrán – bicikli, kenu, es gyalogtúrán. Sok életreszóló élménnyel tért vissza amelyet biztosan fel tud majd használni őrsvezetői munkájában. Gratulálunk hogy ebbe a kiváló programba be lett választva. (facebook.com/thegreathungarianjourney)

Augusztus 2-án egy csoport cserkész és vezető Fillmoreba indult a Vezetőképző Táborokba. Büszkén jelentem, hogy csapatunknak egy új tisztje van: Tóni. Szintén gratulálok Briginek es Dianának akik sikeresen megállták a helyüket a segédtiszti táboron es Fanninak aki a cserkész őrsvezető képző tábort végezte el. Vezetői gárdánk bővült a nyáron! Tündi a Dobó táboron vett részt es Csongi pedig a kiscserkész minta táboron. Laura a kiscserkész őrsvezető képző táboron segitett mint kiképző. Büszkék lehetünk mindegyikre.

Köszönöm Ági segitségét augusztus elején – három Magyarorszagi cserkésznek szállást adott pár napra.

Ők részt vettek a Rover Cserkészek Világtáboron amelyet a Camp Legewadeban tartottak, ahová  téli táborozni járunk. (https://www.facebook.com/pages/MOOT-2013/141580982530028)

Augusztusban Orsi nyolc napot töltött egy tiszai tutajtúrán ahol kb 150 magyar cserkész vett részt a világ minden részéről. A résztvevő cserkészek saját tutajt épitettek – a tutajok nappal haladtak, napnyugtára kikötöttek a partra. Az éjszakázás, főzés, étkezés pedig a tutajon történt. Céljuk: Mutassuk meg, milyen nagy erő lakozik a magyar cserkészetben! Biztosan sok élménnyel jött haza Orsi. (facebook.com/tutajtura) (mtv.hu Angi jelenti: Cserkeszek a Tiszan)

Sandra